Geen verzendkosten, gratis thuis bezorgd. WhatsApp 06-82420335
Terug naar overzicht Breitling Top Time, een knipoog naar de jaren '60
Blog / 14 Jun 2023

Breitling Top Time, een knipoog naar de jaren '60


De jaren zestig waren een decennium van experimenteren, plezier, vrijheid en energie. Of het nu gaat om cruisen op een motorfiets of toeren in een sportwagen, het leven op volle snelheid was aan de orde van de dag. Willy Breitling voelde deze verandering van tempo en begon een onconventionele chronograaf te ontwerpen die de verve van het tijdperk zou vastleggen.

 

Als aanvulling op de altijd succesvolle Navitimer, een horloge dat wordt gedragen door enkele van de grootste muzikanten en sporters van die tijd (zoals Miles Davis en Graham Hill) werkte Willy Breitling aan een sportievere en meer eigentijdse collectie. Hij wilde breken met traditionele ontwerpcodes en de nieuwe modellen perfect aanpassen aan de dynamische levensstijl van de jongeren waarop het gericht is. Hij heeft zelfs een heel duidelijk begrip van wat deze nieuwe klanten willen: Jonge mensen kopen niet het soort horloge dat papa draagt. Ze zullen geïnteresseerd zijn in een wedstrijdhorloge met speciale wijzerplaten en drukknoppen. Een horloge dat 'indruk zal maken op de jongens' - een horloge dat zowel indrukwekkend als echt elegant is.

 

De Top Time blijft Breitlings horloge voor snelheidszoekers met een voorliefde voor stijl, wat vandaag de dag betekent automobilisten, motorrijders, surfers en digitale nomaden. De bijgewerkte look blijft trouw aan de originele opvallende ontwerpen van de Top Time, terwijl ze in Breitlings kenmerkende modern-retrostijl worden gebracht. Om ze te creëren, werkt Breitling samen met enkele van de coolste merken in de motorsport!

 

Deze Top Time Classic Car-reeks keert terug naar de oorsprong van de jaren '60 met een toewijding aan de populairste muscle cars van die tijd: de Ford Mustang en de Thunderbird, de Shelby Cobra en de Chevrolet Corvette, allemaal vertegenwoordigd in kleur en styling. Na het succes van de eerste Classic Cars Capsule-collectie, uitgebracht in 2021, zijn deze co-branded horloges opgenomen in de kerncollectie - nu met Breitlings uitzonderlijke Manufactuurkaliber 01 onder de kap.

 

 

 

Slotlaan 254-256 | 3701 GV Zeist
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »