Clifton Club by Baume et Mercier


 

CLIFTON CLUB


 


Baume & Mercier creëert horloges voor elk belangrijk moment in het leven. Horloges die herinneringen markeren. De Clifton collectie is dit jaar uitgebreid met een nieuwe serie uurwerken, de Clifton Club, welke de behoefte vervult van stadse, actieve en elegante mannen – ware “sportheren”. Ontworpen voor avontuur, met eigentijds, verfijnd en atletisch uiterlijk, laat de Clifton Club de sportwaarden herleven.

 

Aangedreven door een Zwitsers mechanisch automatisch uurwerk met datumfunctie. Het horloge heeft een stalen kast met een diameter van 42 mm. Met een dikte van 10,3 mm kan het discreet onder een manchet verdwijnen of zeer handig gedragen worden tijdens het sporten.


Om de lijn te vervolgen van traditionele vormen, is de Clifton Club voorzien van een gebogen bandaanzet. De geïntegreerde kroon perfect bij de sportieve, verfijnde vorm van dit horloge. De kleurpatronen maken de Clifton Club een veelzijdig horloge. Een horloge voor doordeweeks en het weekend, op kantoor en op de fiets, op een zakenreis en tijdens het sporten is de Clifton Club – met een waterbestendigheid tot 100 meter - een horloge om nooit meer af te doen


DE GEMEENSCHAP VAN DE “GENTLESPORTSMEN” VAN BAUME & MERCIER


Binnen deze dynamiek creëerde Baume & Mercier een ware gemeenschap van “Gentlesportsmen”: echte sportambassadeurs van over de hele wereld die deze waarden en mentaliteit vertegenwoordigen. Baume & Mercier wil via deze sportcollectie in de eerste plaats een echte menselijke ervaring delen met een zo groot mogelijk publiek. Een voorbeeld van twee mannen die elkaar ontmoet hebben toen zij nog maar 8 jaar oud waren en met het sporten echte vrienden zijn geworden zijn de Nederlandse hockeyers Robbert Kemperman en Sander de Wijn. Wij stellen u graag deze gepassioneerde sporters voor die Clifton Club uitkozen om aan te tonen dat zij deel uitmaken van een groep mensen bij wie sport in de eerste plaats gelijkstaat met plezier.


 


 

Robbert Kemperman, is een hockeyspeler die vaak speelt in het middenveld. Bekend als Mr. Backhand, gezien de diverse goals die hij maakt met zijn geweldige backhand, is Robbert één van de belangrijkste spelers in het Nederlands nationaal team. Winnaar van de Gouden Stick in 2014 als beste Nederlandse hockeyspeler en winnaar van 9 medailles, variërend van WK tot Olympische Spelen. Samen met zijn team S.V. Kampong won hij dit seizoen nog het clubkampioenschap 2017.

 Quote Robbert:


Ik ben een topsporter en zal altijd voor de winst gaan, dat zit in mijn karakter. Maar plezier hebben in wat je doet, is in mijn ogen een van belangrijkste dingen die er is. De motivatie hebben om verder te gaan en jezelf weer opnieuw uit te dagen om je doelen te bewerkstelligen. Deze elementen zie ik terug in Baume et Mercier en daarom draag ik de Clifton Club met net zoveel passie als dat ik hockey.”


Sander de Wijn

Sander speelt al hockey vanaf zijn achtste. Gepositioneerd als verdediger zet Sander zijn teken in het Nederlands Nationaal team sinds 2011. Winnaar van een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012, Europees Kampioen in 2015, winnaar van de Gouden Stick in 2015 als beste Nederlandse hockeyspeler, in totaal winnaar van 7 medailles. Samen met zijn team S.V. Kampong won hij dit seizoen nog het clubkampioenschap 2017.

Quote Sander:
"De weg naar het kampioenschap begint bij geloof en uitstraling. Niet alleen binnen het veld maar ook zeker buiten het veld. Met mijn Clifton Club horloge straal ik de attitude van een ware kampioen uit. Een onderdeel van Clifton Club zijn geeft mij het gevoel van saamhorigheid en toegankelijkheid."  CLIFTON CLUB

 

Hoogwaardige afwerking, sportieve attributen


Elk Clifton horloge straalt een attitude van kampioenen uit. Alle afwerkingen worden met de hand aangebracht, met het grootste respect voor de uurwerktraditie uit Genève: een gepolijste schuine kant, verticaal gesatineerd aan de bovenkant en, voor de stalen versie, op de band van de kast. Deze afwisseling tussen gepolijste en gesatineerde afwerkingen onderstreept op elegante wijze de bezel langs de kast. De zwarte roestvrijstalen versie in ADLC-coating geeft het horloge een matte, viriele look.

De kers op de taart is de getande lunette van gegraveerd staal die maar in één richting draait, om te voorkomen dat er een fout tijdstip wordt aangegeven wanneer ze verkeerd wordt ingesteld. Een draaiende lunette met 120 tandjes, dat komt neer op de ultieme precisie van 2 tandjes per seconde. Baume & Mercier heeft niets aan het toeval overgelaten: met zijn dubbele afwerking, gepolijst aan de randen en roestvrijstalen in het centrum, onderscheidt de lunette van Clifton zich van andere horloges. De cijfers zijn met de hand ingevuld, met een ijzersterke oranje lak en een zwarte voor de stalen versie, de horloges hebben een lederen of oranje rubberen NATO-bandje (echt iets voor de sportieve gentleman) en een horlogering met ADLC-coating voor de zwarte versie en staal-aluminium voor de blauwe.#CliftonClub #baumeetmercierNieuwsbrief

* Email Inschrijven